Ordu Fen Lisesi

Vizyon: Ülkemizin geleceği olan gençlerimizi milli ve manevi değerleri ile mücehhez geçmişini iyi bilen geleceğe ait hedefleri olan bilimin ışığında okuyan düşünen analiz yapan ve stratejiler üreten, Türkiye’nin sadece Türkiye’den ibaret olmadığını bilen, teknolojiyi insanların refahı için kullanan ve geliştiren gündemi belirlenen değil birikimiyle gündem belirleyen kendini yetiştirmiş her biri bu ülke için çok değerli insanlar yetiştirmek.

Misyon: Öğrencilerimizin; Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, özgüvenli olmalarını, problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını, bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını, sağlamak ve en iyi yüksek öğretim kurumlarına tam donanımlı olarak gidebilmelerini sağlamak için varız…

Başarılar: Ülkemizin Akademik anlamda en iyi ilk 100 lisesi arasında bulunmaktadır.

Yabancı Dil: İngilizce, Almanca
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2022 LGS Sınavında 448,0486 Taban Puanla öğrenci almıştır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okul web sitesinde detaylı bilgi bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler: İl Basketbol 1.liği İl Voleybol 2.liği
Bilimsel Etkinlikler: URFODU Bilgi Yarışmasında 2 altın, 1 gümüş madalya
Proje Çalışmaları: Okulumuzda e Twinning, Tübitak (Her kademede), Erasmus ve Kurum içi projeler devam etmektedir.
Kontenjan Bilgileri: 5 Şubeye 150 öğrenci her yıl kayıt olmaktadır.

WEB - https://ordufen.meb.k12.tr

Adres - Akyazı Mah. Ahmet Cemal Mağden Bulvarı No49 Altınordu / ORDU

Adres - Akyazı Mah. Ahmet Cemal Mağden Bulvarı No49 Altınordu / ORDU

Ulaşım Akyazı Mahallesinden geçen dolmuş hatları üzerindedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Altınordu İlçe Merkezinde bulunmaktadır.